maanantai 22. toukokuuta 2017

Nippori harrastaa!!

Tänä vuonna Nippori järjestetään 30.9.2017 ja vuoden teemana ovat harrastukset!

Siinä missä anime ja manga voi itsessään sopia harrastuskohteeksi, cosplay, kieltenopiskelu, origamien taittelu, kendo yms. ovat kaikki japanilaisesta kulttuurista ammentavia harrastuksia, joita tänä vuonna haluamme nostaa esille. Jotta teemamme ei vain kuitenkaan olisi turhan laaja, laajentuu se entisestään, kun nostamme esille harrastukset animessa ja mangassa!

Harrastusten ympärille keskittyy laaja joukko erilaisia anime- ja mangasarjoja, ja tasaisin väliajoin erityisesti urheilun ympärille keskittyvät sarjat keräävät laajan suosion. Viime talven yhdeksi suurimmista hiteistä osoittautunut Yuri!!! on Ice pyöri taitoluistelun maailmassa, ja sitä ennen suosiota keräsivät mm. lentopallosarja Haikyu!!  ja uintiin keskittyvä Free!.
Olisi kuitenkin typerä jättää mainitsematta ainuttakaan kulttuuriharrastusten ympärille keskittyvää sarjaa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi seurata kokonaisen orkesterin edesottamuksia Sound! Euphonium:issa? Tai ehkä janoat kulttuurisarjasi japanilaisemmalla vivahteella? Kabukibu! saattaa vastata kaipuuseesi.
Animen ja mangan aihevalikoiman kirjosta kertoo kuitenkin ehkä parhaiten se, että onnistuin keräämään aiemmin mainitut esimerkit vain niistä sarjoista, joiden nimessä on huutomerkkejä (!!!). 

Onkin selvää, että tämän vuoden Nipporissa tulee myös olemaan laaja valikoima harrastuksiin ja harrastussarjoihin liittyvää ohjelmaa- perinteiset mangavinkkaukset, cosplaykisa, erilaiset työpajat, pelit sekä karaoke ovat jo ohjelmasuunnitelmassamme...

...Mutta vielä voit vaikuttaa tämän vuoden ohjelmatarjontaan! Etsimme mukaan tämän vuoden nipporiin ohjelmanpitäjiä, joten jos olet aina halunnut pitää luennon katsudonin merkityksestä luistelulle, tai kuinka parhaiten leikata cossiperuukki, älä turhaan epäröi vaan ota yhteyttä meihin.

Ohjelmaasi voit tarjota mukaan tämän vuoden  nipporiin laittamalla sähköpostia osoitteeseen:
nipporipori@gmail.com
Kerrothan ohessa ohjelmaideastasi, sen arvioidusta kestosta ja siitä, oletko esittänyt ko. ohjelmaa aiemmin jossain muussa tapahtumassa (tämä ei ole este!). Harrastuksiin liittyvällä ohjelmalla on toki prioriteetti, mutta voit myös ehdottaa aihetta teeman ulkopuolelta. Ohjelman nimessä ei ole pakko olla huutomerkkejä.

Tule mukaan tekemään harrastustentäyteistä conia!

- Nipporin ohjelmavastaava, Anna

Ei kommentteja: